Hennepplantage

Hennepplantage = wietplantage:

Vaak is de huurder met de noorderzon vertrokken of zit in detentie. Zij zijn verantwoordelijk voor de situatie, maar zullen in de meeste gevallen de Hennepplantage niet opruimen. U zit u met de ontstane lasten. Het pand kan behoorlijk beschadigd zijn en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan omdat de elektriciteit onprofessioneel is aangesloten, chemische stoffen aanwezig zijn en vaak ook nog boobytraps. Dit is levensgevaarlijk. Gelukkig bied een Erkende Ontruimer de oplossing zij gaan zorgvuldig en discreet te werk.

Als in een pand een kweekplaats voor hennep wordt aangetroffen, dan wordt het huurcontract door de rechter beëindigd. Het is in het belang van de eigenaar van de woning waar een hennepkwekerij is aangetroffen, om de woning zo snel mogelijk te ontruimen en te verhuren of te verkopen!

Hennepplantages opruimen en ontruimen:
Bij het ontruimen van een Hennepplantage komen veel zaken kijken. Het is een lastige en zware klus. Vaak is een ruimte dermate omgebouwd dat er speciale herstelwerkzaamheden verricht dienen te worden. Er zijn altijd extra installaties in de woning gebouwd. Illegaal en zeer gevaarlijk, bijvoorbeeld elektriciteitsleidingen om stroom af te tappen. Ook is er vaak sprake van directe schade aan muren, vloeren en plafonds, omdat er gaten in zijn gemaakt voor elektriciteitsleidingen en luchtafvoerkanalen.

Dan zijn er nog chemische stoffen aanwezig en vaak grote hoeveelheden aarde en of kokosbast. (Gemiddeld 6-10 kuub!) hennepplanten hebben een warme en vochtige omgeving nodig en dat veroorzaakt schimmels en ongedierte in de woning. Omdat hennepplanten veel water nodig hebben worden irrigatiesystemen aangelegd in de woning. Lekkage komt veelvuldig voor!

Een Erkende Ontruimer is hierin gespecialiseerd en weten vanuit ervaring hoe ze hier op een veilige en effectieve manier mee om moeten gaan.

Verwijderen van hennepplantage en demontage van installaties:
Om een hennepplantage te voorzien van licht en warmte, zijn er vaak meerdere elektrische installaties aangelegd. Een Erkende Ontruimer weet precies op welke manier technische en elektrische installaties moeten worden gedemonteerd. Het ontmantelen en afkoppeling is zodoende ook geen probleem.

Restafval bij het ontruimen van een hennepplantage:
Vaak komt er een hoop restafval tevoorschijn bij het opruimen en ontruimen van een hennepplantage. Hierbij kunt u denken aan chemicaliën, lampen, koolstoffilters en overige elektrische installaties. Dit afval wordt milieubewust gedeponeerd op daarvoor bestemde  locaties. (Gemiddeld 6-10 kuub!)

Hennepplantage opgeruimd en dan?
Na het ontmantelen en afvoeren van de plantage kunnen er indien gewenst eventuele herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden zodat de woning klaar is om verkocht of verhuurd te worden.

 

Klik hier voor een Erkende Ontruimer bij u in de buurt.