Wat is een woningontruiming?

De definitie van woningontruiming is als volgt:

Het proces van een woningontruiming: Het leeghalen van een woning door het verwijderen van alle losse inboedel en het verwijderen van vloerbedekking. Meestal wordt de inboedel gerecycled via de vuilstort of de kringloopwinkel. Daarnaast wordt de woning ook in de oude staat teruggebracht.Het herstellen van schade. Gordijnrails worden verwijderd, gaatjes in de muren worden gevuld en eventuele verbouwingen worden teruggedraaid. Tot slot wordt de woning bezemschoon en geheel schoongemaakt opgeleverd.

Wat valt allemaal onder een woningontruiming?

Zoals in de definitie van woningontruiming te lezen is, moet een ontruimer van alle markten thuis zijn. De meeste bedrijven die een woning ontruimen hebben verschillende expertisesL. Ontruimers om de gehele inboedel te ontdoen, verhuizers om meubels te verhuizen van A naar B, klussers om  renovatiewerk te verrichten, schilders voor het schilderen van de wanden, kozijnen, verwijderen van behang en schoonmakers om de rommel op te ruimen en het schoon te maken.

Wat is de beste reden om een ontruimbedrijf in te schakelen?

U heeft een woning die ontruimd moet worden. U twijfelt misschien nog of u hulp moet inschakelen. Maar weet u waarom u wel een ontruimer inhuurt?

  • Het bespaart u heel veel tijd
  • Emotioneel is het een verlichting
  • Wij doen al het zware werk
  • Wij werken snel en gestructureerd
  • wij kunnen ook herstelwerk doen voor u en de woningbouw
  • De inboedel krijgt waar mogelijk een tweede leven
  • Wij kunnen vaak al op zeer korte termijn ontruimen

Wat is een goed ontruimbedrijf?

Er zijn heel veel bedrijven die helpen bij een woningontruiming. Dit varieert van grote professionele organisaties die landelijk werken en bijvoorbeeld vaak door woningcorporaties worden ingehuurd tot een man met een busje en alles daar tussenin. Het spreek voor zich dat er tussen de prijs én kwaliteit van deze bedrijven grote verschillen zitten. Het is daarom heel belangrijk om een Erkende Ontruimer in te schakelen. Zo kiest u altijd de beste Erkende Ontruimer voor uw woningontruiming! U doet uw aanvraag op de site en wij sturen uw aanvraag voor een woningontruiming door naar de bij ons aangesloten Erkende Ontruimer.  U bespaart hierdoor kosten en tijd mee. Het vergelijken van meerdere ontruimings-offertes levert al snel besparing op!

Wat zijn de kosten van een woningontruiming in 2024?

Op basis van de vele woningontruimingen die via ons platform worden uitgevoerd kunnen we u een overzicht geven van de gemiddelde prijs van een ontruiming in Nederland.

Een seniorenontruiming ontruimen kost gemiddeld 450 euro. Als er ook spullen verhuisd moeten worden naar een verzorgingshuis – een zogeheten seniorenverhuizing – komt daar gemiddeld 150 euro bij. Het ontruimen van een eengezinswoning kost meer. Gemiddeld kost die huisontruiming 1250 euro. Bij grotere woningen of wanneer er veel inboedel staat danwel wanneer de woning sterk vervuild is liggen de kosten van woningontruiming hoger.

De kosten van een woningontruiming zijn wel sterk afhankelijk per situatie. 
Wilt u weten wat de ontruiming van uw woning kan gaan kosten? Zie de tabel hieronder of vul het contactformulier in.

 

Soort ontruiming
Kosten ontruiming
Seniorenontruiming, 2 kamers
€250-750
Appartment, 3 kamers
€500-1250
Eengezinswoning, 5 kamers
€900-1.750
Vrijstaand huis, herenhuis, 5-7 kamers
€1.200-2300
Toeslag bij volle inboedel
€250-500
Toeslag bij (sterke) vervuiling
€250-500
 

 

CONTACT & INFORMATIE

Wilt u meer informatie ontvangen over ontruimingen of wilt u een globale prijsindicatie? Vul dan het onderstaande formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Erkende Ontruimers

Elke dag van 09:00 – 20:00
info@erkendeontruimers.nl
T: 085 303 63 28
Scroll naar boven